sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Deze ontvangt u van ons bij het afsluiten van een (proef)abonnement.

Nog geen inlog? meld u gratis aan


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een (proef)abonnement?.
Neem dan contact op met BIM Media Klantenservice:

sluiten

Welkom bij de Kennisbank Schakel- en Verdeelinrichtingen

Om de uitgebreide informatie op de kennisbank te kunnen lezen heeft u een inlogcode nodig. Deze ontvangt u bij het afsluiten van een abonnement.

Waarom de Schakel- en Verdeelinrichtingen-kennisbank

  • Kennis van experts altijd beschikbaar
  • Antwoorden, oplossingen en tools
  • Toevoegen van eigen notities mogelijk
  • Praktijkcases, veelvuldig aangevuld
  • Handige formules en interactieve berekeningen
Neem nu een abonnement >

Abonnement € 255,- per jaar, ieder moment opzegbaar. Meer over een abonnement op Schakel- en Verdeelinrichtingen

 

Inloggen voor abonnees


Vragen?
Kunt u niet inloggen of heeft u vragen over een abonnement?
Neem dan contact op met Vakmedianet Klantenservice: 088 58 40 888

Of stuur een e-mail naar: klantenservice@vakmedianet.nl

Componenten in verdeelsystemen

De toegepaste schakelaars en andere componenten in een verdeelsysteem moeten voldoen aan de geëigende IEC-productnorm en moeten worden toegepast volgens de opgegeven wijzen van de fabrikanten. Zowel de plaats als de manier van monteren zal in de instructieboeken zijn aangegeven.

 

Verder moet men er rekening mee houden dat toestellen niet te warm worden, dat de juiste geleiderdoorsnede is gebruikt bij aansluiten en er bij mogelijk uitblazen van geleidende gassen bij het onderbreken van een kortsluitstroom geen kortsluiting kan worden ingeleid.

 

Bij verdeelinrichtingen die op de vloer zijn gemonteerd is het van belang dat de meetinstrumenten die het personeel moet aflezen niet hoger worden geplaatst dan twee meter of lager dan 20 centimeter boven het opstellingsvlak. Voor eenvoudige bediening van de componenten, bijvoorbeeld een bedieningshendel van een vermogensautomaat, moet men rekenen met 0,8 tot 1,6 meter vanaf de grond (aansluitklemmen ten minste 0,2 meter vanaf de vloer).

 

Voor de opstelling van de automaten/smeltzekeringen moet er rekening mee worden gehouden, dat de componenten elkaar niet opwarmen waardoor derating nodig zou zijn. Dit kan betekenen dat men een grotere nominale waarde zal moeten gebruiken. De fabrikant kan het effect van de verschillende temperaturen via tabellen opgeven.

 

De verdeelinrichting zal uitgevoerd moeten worden met afdekplaten, die ervoor zorgen dat bedienend personeel niet in gevaar komt door schakellichtbogen.

Bij vermogensautomaten kan men standaard afschermkappen toepassen, die over de aansluitklemmen van de automaat worden geplaatst.

Gerelateerd aan Componenten in verdeelsystemen